Рада молодих вчених, викладачі та здобувачі вищої освіти Льотної академії НАУ взяли участь у весняній школі «Європейський досвід трансферу технологій для українських університетів», яка проходила з 16 по 25 квітня 2024 року. Весняна школа відбувалась в рамках проекту Jean Monnet «European technology transfer for Ukrainian universities» UniTECH за програмою JEAN-MONNET CHAIRS. Цілями школи є поширення кращих практик ЄС у трансфері технологій для українських університетів, підприємств та інноваційних центрів.

Запрошеними спікерами школи виступили відомі зарубіжні та українські науковці, як наприклад доктор Бертран Тортельєр, проєктний інженер Альпійської соціальної ініціативи (АСІС), керівник кафедри підприємництва в університеті Ліон Люм’єр (Франція); доктор Айван Зупік, викладач університету Голдсміс, (Лондон, Великобританія); Олександр Краковецький, CEO DevRain, CTO DonorUA, Ph.D., Microsoft Regional Director та інші. Лекції були надзвичайно пізнавальними та цікавими. Зокрема, доповідачі ділилися досвідом університетського трансферу технологій у Швеції (Klarna та Spotify), Франції, Великобританії та способами здійснення трансферу технологій із закладів вищої освіти у бізнес. Також велика увага приділялась тематиці використання штучного інтелекту для наукових досліджень та комерціалізації інновацій.

Щиро дякуємо спікерам та організаторам весняної школи «Європейський досвід трансферу технологій для українських університетів» за актуальну тематику семінарів та професіональний підхід!

Інформація надана
головою Ради молодих вчених Льотної академії НАУ